Ruduo: Moliūgų sriuba ir du nauji draugai virtuvėje

Sveiki. Šimtas metų, bet kaip ir žinote labiau koncentruojuosi į YouTube, Instagram ir savo Facebook puslapį, tad čia talpinu tai, kas man įprastose platformose nelabai įtelpa, arba tai ką paprasčiau perskaityti/peržiūrėti plačiau bloge ir galbūt pamatyti santrauką filmuke :)

Nežinau kaip jums, bet man ruduo visuomet asocijuojasi su visokiausiais žemiškų spalvų rudens lapais, lietumi, botais, karštu arbatos/kavos puodeliu ir MOLIŪGAIS. :) taip taip, moliūgais. Manau, kad geltoni ar oranžiniai moliūgai jums ne ką mažiau asocijuojasi su rudeniu... 🍂🎃  O dar latte kava su moliūgų sirupu ir gausybė pasirinkimo Lush parduotuvėje, kur viskas Halloween edition, mmmm... pasaka! Tad ta nuostabia rudens proga šį kart ir gaminsime moliūgų sriubą su kariu. 





Taigi, ko mums reikės:
  • 1 kvapniojo moliūgo minkštimo (iš tikrųjų tiks bet koks moliūgas kokį turite, tiesiog pas mus kitokių nelabai yra)
  • 1 saldžios (arba nebūtinai) vidutinio dydžio bulvės
  • 1 nedidelės morkos
  • 2 skiltelių česnako (pagal skonį, nieko baisaus jei jo ir nebus)
  • 1 valgomo šaukšto kario prieskonių
  • 1 valgomo šaukšto kalendros
  • 1 šaukštelio cinamono arba 1-2 cinamono lazdelių
  • 1 kubelio vištienos arba daržovių sultinio
  • kelių skiltelių apelsino (nebūtinai)
  • šaukšto į porciją grietinės, grietinėlės ar bet ko kitko kas tiktų sriubai prieš ją patiekiant. 

Jauskitės laisvai jei labai mėgstate svogūnus, vienas svogūnas čia tikrai nepakenks. Tačiau aš jo nedėsiu, nes tiesiog nelabai galiu jo valgyti. :)


Užkandžiui prie sriubos:

  • Duonos (šviesios ar tamsios, spręsti jums)
  • Sviesto
  • Jūsų mėgiamų prieskonių

Procesas:

Moliūgą supjaustome, nulupame odelę. Jei turite laiko supjaustykite ir pašaukite į orkaitę, kol moliūgas suminkštės, taip bus kur kas lengviau nulupti moliūgo žievę. Bet šiuo atveju aš pasirinkau tiesiog visą odelę nupjauti peiliu. Moliūgą smulkiai supjaustę dedame į įkaitintą puodą storu dugnu.


Nulupame bulvę, morką, česnaką, viską smulkiai supjaustome ir beriame į puodą pas moliūgą. Kol viskas kepa ir minkštėja suberiame prieskonius (karį, kalendrą, cinamoną). Nepamirštame visko maišyti. 

Kai viskas tampa pakankamai minkšta, nukelkite puodą nuo viryklės ir leiskite jam pravėsti, tam jog vėliau viską smulkinant smulkintuvu nesusižeistumėt :) Kol viskas vėsta, puodelyje ištirpiname vištienos arba daržovių sultinį. Kai puodo turinys jau kiek pravėso, supilame sultinį į puodą  kur pūpso visos keptos gėrybės. Jeigu jaučiate, kad visgi masė bus per daug tiršta, nebijokite įpilti dar kiek virinto vandens. Viską sublenderiuojame. Turite gauti tirštą masę, primenančią košę.

Jei norite papildomo, labiau Kalėdomis atsiduodančio sriubos kvapo ir skonio, įdėkite keletą cinamono lazdelių ir įspauskite kelias skilteles apelsino. Nepamirštame ir savo mėgiamiausių prieskonių. Vuolia! Sriuba baigta, jei norite prieš patiekdami sriubą, ją pagardinkite grietine ar grietinėle.

Duonos paruošimas
ne ką sudėtingesnis negu sriubos.

Keptuvėje apkepame duonos vieną pusę, apverčiame. Apkepusią pusę aptepame sviestu, pabarstome mėgiamais prieskoniais ir padedame duoną atgal į keptuvę, apkepusia puse į viršų. Juk nenorime, kad viena pusė būtų apkepusi ir prieskoniota o kita ne, mm? :))


Receptą video formatu galite pamatyti čia:



Viskas be proto paprasta ir greita. O visą procesą man dar labiau palengvino du nauji draugai virtuvėje. Tai Philips firmos virdulys ir smulkintuvas. Su abejais susidraugavau labai greitai ir vis dažniau pastebiu, kad be jų mano maisto ruošimas ir aplamai, kasdienybė, buvo ne tokia maloni.




Pirmiausia pradėkime nuo virdulio. Ar gali būti kas blogiau, negu grįžti po sunkios darbo dienos, išlindus iš vonios laukti virtuvėje dar 10 minučių kol užkais vanduo, jog galėtum išgerti taip ilgai svajotą ir lauktą kavos/arbatos puodelį? Viena geriausių šio virdulio savybių yra funkcija 'keep warm'. Nes vietoje to, kad laukčiau 10 minučių pavargusi, aš grįžusi nusistatau norimą temperatūrą (kas taip pat yra labai svarbu), nustatau išlaikymo rėžimą ir artimiausią pusę valandos galiu praustis ar atlikti ką man reikia, nes: a) užvirus vandeniui, virdulys supypsi, reiškia, nereikia dažnai tikrinti ar jau užvirė ir b) žinau, kad ateinančią pusę valandos mano vanduo bus tokios temperatūros kokią nustačiau ir nereikės laukti dar papildomai kol užkais vandenukas. Ir pasakykit ar gali būti dar kas geriau? Manau, skubančiam žmogui tai yra idealus sprendimas, o pagalvokite apie mamas ar tėčius, kurie sukasi virtuvėje, o jei aplink dar keli vaikai laksto ir laiko mažoka... Nerealus prietaisas virtuvėje. :)




Ne ką mažiau  pagyrų sulauks ir trintuvas. Pirmiausia dėl dizaino, nėra per sunkus, bet nesijaučia ir 'plastmasinis'. Pakuotėje randame:
Šluotelės antgalį
Kompaktinės talpos kombainą
Papildomą indą smulkinimui/menzūrėlę

Tokiai terlei kaip man, labai svarbu, kad šiame plakiklyje yra apsauga nuo taškymosi - išbandyta ir drąsiai sakau, kad pasiteisino! Norėčiau pagirti ir tai, kaip greitai bei sklandžiai dirba smulkintuvas ir kombainas. Nereikia dėti per daug pastangų pasiruošiant darbui ir svarbiausia, kad nereikia erzintis, jog visko nesusmulkino. Nes susmulkina. Didelis pliusas, kad kombaino apatinė dalis yra padengta guma (ją galima ir nuimti), tai padeda smulkinant išvengti tokių nepatogumų kaip laikymas viso kombaino, kol jį naudoji.
Šis maišytuvas išsiskiria tuo, kad turi 'ProMix' maišymo technologiją, kurio dėka padeda pasiekti norimų rezultatų dag greičiau. Taip pat derėtų paminėti 'Speed touch' ir 'Turbo' funkcijas. Kuo stipriau spausite 'Speed Touch' mygtuką, tuo didesnė galia bus naudojama. Kintamo greičio nustatymai ir 'Turbo' funkcija leidžia pasirinkti greičio spektrą, ko pasekoje galite išgausite norimą maisto konsistenciją. 
























Tiek naujienų šiam kartui. Nepamirškite pasidalinti nuotrauka ar atsiliepimais kaip gavosi sriuba. Man visada labai malonu su jumis bendrauti. :)x

Gražios dienos!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Naujovė: L’Oréal Paris Colorista plaukų dažai

Nillergen - pagalbininkai gydant alergiją

Rūbas ar brūdas: Zaful.com apžvalga